От началото на сезона се говори много за проблемите на Барселона в защита. Каталунците настина показаха доста слабости в дефанзивен план в Шампионската лига и затова са пред отпадане от турнира още в груповата фаза.

В първенството обаче отборът на Шави Ернандес е не просто добър, а направо сензационен в отбрана. Статистиката е категорична, че Барселона е най-силно представящият се отбор в защита от началото на Ла Лига със само 4 допуснати гола в 11 мача.

Нещо повече, три от тези попадения бяха вкарани във вратата на Марк-Андре Тер Стеген при загубата от Реал Мадрид с 1:3 в Ел Класико. В останалите 10 шампионатни двубоя стражът допусна едва един гол и с това постави рекорд в испанския футболен елит.

Германецът е първият вратар, опазил 9 сухи мрежи в първите 11 кръга на Ла Лига, припомня webcafe.bg.

Освен срещу Реал, когато във вратата му вкараха Карим Бензема, Федерико Валверде и Родриго, той извади топката от мрежата си и срещу Реал Сосиедад, когато голмайстор беше Александър Исак.

В Шампионската лига обаче Барселона допусна 7 гола в 4 мача и се нуждае от малко чудо, за да прескочи в следващата фаза.