Старши треньорът на Барселона Шави вярва, че отборът има сили да направи силен сезон, въпреки ранното отпадане още в групите на Шампионска лига.

Каталунците загубиха от Байерн Мюнхен с 0:3 у дома загубиха шансове да продължат във фазата на елиминациите за втора поредна година в най-комерсиалния турнир, въпреки грандиозната селекция през лятото.

"Направихме анализ на грешките и сега е време да обърнем нова страница. Предстои ни мач срещу Валенсия и това е хубав момент да се реваншираме за отпадането в Шампионска лига. Все още съм оптимист. Това беше удар, но можем да имаме страхотен сезон. Остават много трофеи. В Ла Лига сме в добра позиция. Това е още един тест за показване на реакция", коментира Шави.

Провалът в Шампионска лига със сигурност ще увеличи натиска върху позицията на треньора, но той потвърди, че е говорил с президента Жоан Лапорта и има неговата подкрепа.

"С президента говорим непрекъснато, практически за всеки мач. Виждаме се след мачовете. Анализът е ясен: има неща, които не зависят от нас, и ние трябва да подобрим тези, които зависят от нас. Искам да вярвам, че сме на прав път. Но ако не вдигнем нивото и не печелим трофеи, ще дойде друг треньор", каза Шави.