Желанието на испанския Барселона е да си върне Лионел Меси през януари, тъй като тогава за клуба ще има по-меки правила по отношение на финансовия феърплей, пише вестник "Спорт" (Барселона).

По информация на вестника, каталонците искат да се възползват от възможността през зимния трансферен период, когато могат да подписват футболисти по правилото 1 към 1.

След задействането на определени икономически лостове, финансовите ограничения бяха премахнати от Барселона. И ако преди това за клуба беше прилагано правилото 1/4, тоест клуб, който превиши лимита на заплатите си, можеше да похарчи само 1 евро от 4 спестени, то от лятото правилото за тях е 1/1 – може да се харчи толкова, колкото се печели.

Но вестникът уточнява, че "финансовото облекчаване" ще важи само за тази зима и от лятото на 2023-а година Барселона ще се върне към правилото 1:4, което прави трансфер на Меси практически невъзможен. Така президентът на Барса Жоан Лапорта ще направи всичко по силите си да върне аржентинското чудо тази зима.

На 24-и октомври във Франция се появи информация, че актуалният клуб на звездата Пари Сен Жермен иска да удължи договора му до 2024-а година с опция за още една година. Иначе актуалното споразумение на Меси с парижани е до юни 2023-а.

Меси беше футболист на Барселона в продължение на 17 години – от 2004-а до 2021-а година, когато трябваше да напусне. С екипа на каталонците той има 10 титли в Испания, четири пъти е печелил и Шампионската лига, а още седем пъти е вдигал и Купата на Испания.