Барса би на мъка Валенсия с гол в добавеното време. Голът за "каталунците" отбеляза Роберт Левандовски в 94-ата минута.

Това бе четвърти пореден успех на "блаугранас" над съперника. "Каталунците" играха адски слабо и на късмет спечелиха трите точки.

С тях те са изравниха на върха с Реал. "Белите" обаче има мач по-малко. Освен проблемите в атака, грандът даде и две жертви.

Ерик Гарсия и Жул Кунде получиха травми и са под сериозен въпрос за следващите срещи на "каталунците".


Още не бяха изминали 20 секунди, а Валенсия погледна към вратата на "каталунците". Шут на Лино обаче бе спасен рутинно от тер Щеген.

Ансу Фати се озова очи в очи с Мамардашвили в 13-ата минута. Крилото на Барселона бе изведен сам срещу вратаря след брилянтен пас на Педри, но ударът му срещна главата на грузинския страж.

Голямата звезда в тима на Валенсия - Едисон Кавани, се контузи. Ветеранът бе заменен принудително в 18-ата минута. Фати прати топката в мрежата на Валенсия в 23-ата минута, но голът на Барселона бе отменен от ВАР заради засада.

В последните минути на първата част Ерик Гарсия получи травма и бе заменен от Маркос Алонсо. Влезлият като резерва испанец свали топката на крака на Жул Кунде след центиране от корнер. Ударът на защитника обаче бе блокиран.

В 43-ата минута Френки де Йонг и стреля извън пеналта, но бранител на "прилепите" сложи тялото си на пътя на топката и тя излезе извън терена.

Барса изпълни късо ъгловия удар. Алба получи  и центрира към Левандовски. Голамайсторът на "каталунците" засече, но ударът му с глава срещна левия страничен стълб.

В добавената минутка продължение двата тима си стрепнаха меле. Играчи на Барса и Валенсия се сбутаха преди изпълнението на ъглов удар за домакините.

Самуел Лино заби топката в мрежата на тер Щеген в 50-ата минута, но голът бе отменен. След преразглеждане с ВАР се оказа, че Маркос Андре е играл с ръка преди шута на колегата си в нападение.

В 56-ата минута Шави направи тройна смяна. Рафиня, Гави и Феран Торес се появиха на мястото на Бускетс, Фати и Осман Дембеле. Торес шутира към вратата на Мамардашвили, но той не затрудни грузинския страж.

Най-опасният играч на "прилепите" Лино отново пробва тер Щеген, но и този път германецът улови без проблем. Жул Кунде падна на тревата в 72-ата минута. Защитникът на Барса получи травма и бе заменен от ветерана Жерар Пике.

Левандовски пропусна да донесе победа на "Барса" шест минути преди края. Машината за голове получи в наказателното поле, но шутът му бе прекалено слаб и неточен.

В следващата атака Валенсия оцеля по чудо. Феран Торес от 5 метра не успя да нацели добре топката и я прати в аут. В четвъртата минута от добавено време Роберт Левандовски донесе победата на Барса. Нападателят засечи с шпагат центриране на Рафиня. Това бе 13-и гол за нападателя с екипа на "каталунците" в Ла лига.

Валенсия - Барселона 0:1

Голмайстор: Левандовски (90+)

Валенсия: Гиорги Мамардашвили, Хосе Гая, Ерай Джьомерт, Габриел Паулиста, Тиери Корея, Андре Алмейда, Уго Гиямон, Димитри Фулкие, Самуел Лино, Джъстин Клуиверт, Единсон Кавани

Барселона: Марк-Андре тер Щеген, Жорди Алба, Ерик Гарсия, Жул Кунде, Алехандро Балде, Серхио Бускетс, Френки де Йонг, Педри, Осман Дембеле, Ансу Фати, Роберт Левандовски