Ръководството на Барселона има план за завръщането на на Лионел Меси в клуба. Според “Диарио Спорт” каталунците ще опитат да подпишат договор с аржентинеца още през януари.

Президентът на клуба Жоан Лапорта намекна за плана си още на церемонията по връчването на “Златната топка”. “Тази неделя ще се навършат 18 години, откакто той дебютира за Барселона и планираме да обсъдим някои подробности насаме. Със сигурност ще го видим в понеделник в Париж и след това със сигурност ще направим всичко възможно, за да докажем, че той е най-добрият играч в историята на Барса”, каза тогава Лапорта.

Меси има договор до края на сезона и се смята, че той е фокусиран изцяло върху представянето си в ПСЖ. В същото време парижани нямат никакво намерение да се разделят с аржентинеца, който прави невероятни неща от началото на сезона.

Изданието твърди, че от Барселона все още не са разговаряли пряко с Меси. Смята се, че сътрудник, близо до президента, се е опитал да раздвижи нещата, но безуспешно. За момента нито Меси, нито ПСЖ имат намерение да вдигат телефоните си.