Защитникът на Барселона Жерари Пике, който и един от символите на клуба в последните години, обяви неочаквано края на кариерата си. 

35-годишният бранител ще изиграе последния си мач този уикенд, когато каталунците приемат Алмерия в двубой от Ла Лига. 

„Футболът ми даде всичко. Барселона ми даде всичко. Вие, феновете, ми дадохте всичко. Сбъднах детската си мечта и прецених, че сега е точният момент да прекъсна това пътешествие” заяви Пике в специално видео-обръщение в социалните мрежи. 

Той е трикратен носител на трофея в Шампионската лига и 8 пъти шампион на Испания, като има и 102 мача за националния отбор, като стана световен шампион през 2010-а.

„Винаги съм казвал, че след Барса за мен няма да има друг клуб и точно така ще бъде. В събота ще изиграя последния си мач на „Камп Ноу”. След това ще бъде обикновен фен и ще предам любовта си към Барселона на децата си. Знаете обаче, че рано или късно ще се върна” добави той. 
  
В кариерата си той има 615 мача за Барса, 52 гола в тях и общо 30 отличия. Той е продукт на школата на клуба, но за няколко години бе в Манчестър Юнайтед, преди да се върне през 2008-а година.