Пороят от сбогувания и послания към Жерард Пике не спира. Серхио Бускетс беше поредният съотборник, който посвети много емоционален текст на централния защитник на Барса в Instagram:

Остават ни още няколко дни, за да продължим да споделяме моменти, както през тези 15 години заедно. Пристигнахме в една и съща година, вълшебна година като много други и ти ще бъдеш част от великата история на този клуб, твоя клуб, за който си дал толкова много и си направил толкова много на и извън терена. Оставяш след себе си наследство, правиш клуба си по-голям, пишеш история и си един от най-важните и емблематични играчи.

И въпреки че всичко има своето начало и край, ще бъде трудно да не те виждам до себе си, споделяйки толкова много разговори и моменти извън футбола всеки ден и толкова много години. Благодаря ти за всичко, легенда!"

Цитираният от "Труд" Бускетс игра 15 години с централния защитник в Барса и испанския отбор. Рекордът и на двамата оттогава само нараства, с общо 30 титли с отбора на каталунците, титла от Световно първенство и Европейско първенство с Испания. С напускането на Пике, Серхио Бускетс е последният оцелял член на историческия отбор на Барса, който спечели първия требъл за клуба през сезон 2009/2010.