Треньорът на Барселона Шави Ернандес разкри, че е получил оферта да бъде част от екипа на националния отбор на Бразилия преди Световното първенство по футбол, но я е отхвърлил, за да изчака предложение от каталунците, съобщава агенция ДПА.

Бившият испански национал наследи Роналд Куман начело на Барселона през миналата година. Въпреки, че за втори пореден сезон испанският гранд стигна до турнира Лига Европа, тимът остана конкурентоспособен в Ла Лига и засега води с 2 точки на върха в класирането пред Реал Мадрид.

Шави разказа, че тогавашният президент на Бразилската футболна конфедерация Рожерио Кабокло го е потърсил с предложение за роля в екипа на националния тим, докато той бе начело на катарския Ал Сад. „Това бе възможност, която се появи чрез президента на тяхната конфедерация. Можех да съм част от екипа на Тите. Но аз исках да съм треньор, а не помощник-треньор. Желанието ми бе такова“, разкри наставникът на Барселона пред телевизия ESPN.

„Би било страхотна възможност – имах шанс да сътворя история, да бъда първият европеец, който е работил в националния отбор на Бразилия по футбол, но в този момент не се случи. Бях ясен, че искам да съм треньор на Барселона. Това беше мечтата ми и ето ме тук“, коментира Шави Ернандес.

42-годишният специалист обаче не отхвърли възможността някой ден да се възползва от шанса, ако отново има такъв пред него. „Никога не се знае. Би било изключителна възможност. Тогава намеренията ми бяха да застана начело на Барселона, но човек не знае какво ще му предложи бъдещето. Работя сериозно и не мога да отхвърля никакъв вариант“, каза още той.