Тази седмица бяха маркирани 6 месеца от момента, в който Барселона обяви привличането на Роберт Левандовски. На стадион "Ноу Камп" си направиха добре сметките, подсилвайки се с голмайстор №2 в историята на Байерн Мюнхен.

Всъщност именно Левандовски беше ключовият играч в проекта на Шави и полякът е узнал за плановете на младия специалист още през месец април, пише вестник "Спорт".

Със своите 22 гола в 23 официални мача за Барса Левандовски наистина е ключов. Но каталунците ценят не само спортно-техническите му качества, а също и абсолютния професионализъм, човещината му и умението да обединява и нахъсва съотборниците си. Той вкарва, но е изцяло отборен играч и при всяка възможност търси начин да подава топката.

Изданието пише, че Шави е очаквал Левандовски да навлезе бързо в ритъм, но самият той е останал изненадан колко често вкарва снайперистът и как се вписа светкавично в отбора.

Срещу слабака Сеута за Купата на Испания Роберт два пъти стреля във вратата и вкара два гола. Барса би с 5:0 в четвъртък и се класира за четвъртфиналите. Където феновете, треньорът и съотборниците на Левандовски очакват нови голове от него.

Ако вкара и в Лига Европа, Левандовски ще се е разписвал в пет различни надпревари за каталунците още в първия си сезон на "Ноу Камп".