Барселона победи с 1:0 Хетафе в мач от 18-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение отбеляза Педри през първото полувреме. С успеха каталунците увеличиха на 6 точки преднината си на върха в класирането пред Реал Мадрид, който по-късно тази вечер гостува на Атлетик Билбао.

Преди двубоя тимът на Шави Ернандес показаха на своите фенове спечелената през седмицата в Саудитска Арабия Суперкупа на Испания. Гостите пък ги уважиха с шпалир.

Хетафе изненада Барса още в 3-ата минута, когато Енес Юнал бе изведен сам срещу Тер Стеген. Турският нападател не успя да преодолее вратаря, тоно пката попадна в Борха Майорал, който я изпрати в опразнената врата. Голът обаче бе отменен заради засада.

В 7-ата минута Дембеле пробва изстрел от границата на наказателното, който бе отразен от Сория. Гостите отговориха с нова опасност, след като Луис Мия бе изведен сам срещу Тер Стеген, но се забави и топката му бе отнета от защитник.

В 35-ата минута Рафиня бе изведен по левия фланг. Бразилецът центрира топката в пеналта, където Педри изпревари бранител на Хетафе и с точен удар откри резултата. 

На почивката Шави смени Андреас Кристенсен и Алехандро Балде с Ерик Гарсия и Жорди Алба. Барселона владееше инициативата и през второто полувреме, но трудно стигаше до чисти положения пред Сория. 

В 68-ата Усман Дембеле влезе остро в краката на Омар Алдерете и получи жълт картон. Последва разглеждане от ВАР за евентуално изгонване на френския национал, но в крайна сметка решението на главния съдия не беше променено. 

Ансу Фати имаше възможност да удвои преднината на домакините, но не успя да преодолее вратаря на Хетафе. След това бе отсъдена и засада на Фати.

В 85-ата минута Франк Кесие пробва удар, но твърде слаб и Сория спаси без проблем. Последната възможност за гол в мача бе за гостите, но Тер Стеген спаси изстрел с глава на Латаса. Това бе "суха мрежа" №100 за германския национал с екипа на каталунците.

След загубата тимът от мадридското предграгдие остана на 16-а позиция със 17 точки, като само по-добрата голова разлика го разделя от зоната с изпадащите.

Барселона - Хетафе  1:0

Голмайстор: 1:0 Педри (35)

Барселона: Тер Стеген, Роберто, Кунде, Кристенсен, Балде, Бускетс, Педри, Гави, Рафиня, Дембеле, Фати 

Хетафе: Сория, Суарес, Джене, Дуарте, Алдерете, Иглесиас, Аленя, Алгобия, Мила, Юнал, Майорал