Барселона продължава с шампионския график в Ла Лига, след като победи сравнително лесно с 2:1 като гост на негостоприемния Бетис. Двубоят бе отложен от 17-тия кръг, а Рафиня (65) и Роберт Левандовски (80) вкараха головете за каталунците. И когато тимът на Шави Ернандес вървеше към поредната си “суха мрежа” в първенството, миг невнимание на Жул Кунде доведо до автогол на французина в 86-та минута.

Въпреки това Барселона постигна четвъртата си поредна победа в Ла Лига и продължава да води в класирането. Каталунците имат 50 точки, вече с 8 преднина пред Реал Мадрид. Утре столичани посрещат Валенсия и могат да върнат изоставането си на 5 точки. Освен това Барса поведе и по отношение на головата разлика - тимът е вкарал най-много (39) и допуснал най-малко (7) голове в Ла Лига. Бетис пропусна да се изкачи до четвъртата позиция и в момента е 6-ти с 31 точки - на три зад Атлетико Мадрид (34).

Барселона опита да контролира топката от първата минута, въпреки че първите шансове бяха за домакините. Напористият Луис Енрике пробва шут в 10-та минута, който рикошира в тялото на Балде и мина застрашително близо до вратата. Малко след това Борха Иглесияс опита да спечели дузпа след сблъсък с Жул Кунде, но реферът беше категоричен, че нарушение няма.

Каталунците отговориха с опасни удари на Левандовски и Педри, а в 33-та минута гол на Рафиня бе отменен заради засада. Така за първите 45 минути нито един от двата отбора не отправи точен удар и оставиха развръзката в срещата за втората част.

В началото на второто полувреме Педри стреля точно, но пък вратарят на домакините отрази. Бетис отговори с опасен изстрел на Набил Фекир.

Така се стигна до 65-та минута, когато Барселона поведе. Френки де Йонг подаде към Балде от свободен удар, а младокът се впусна по крилото и в последствие намери на метри от вратата Рафиня. Бразилецът нямаше как да сгреши от чиста позиция и направи 1:0.

В 73-та минута Роберт Левандовски можеше да реши всичко, след като бе изведен на чиста позиция, но в последния момент Луис Фелипе изби в корнер. Това все пак стана в 80-та минута. След центриране от ъглов удар Араухо свали топката с глава към Левандовски, който бе изпуснат от защитата и от границата на вратарското поле с лекота реализира за 2:0. Това бе 14-то гол за поляка в първенството този сезон.

Малко след това Фати бе близо до трети гол, след като засече с глава центриране от лявото крило на Балде, но топката мина на сантиметри от вратата.

Поредната “суха мрежа” на Барселона бе провалена в 86-та минута. Тогава Сабали центрира от дясното крило, Жул Кунде изглеждаше неподготвен за това и след като топката рикошира в гърдите му, миг по-късно влетя в мрежата зад Тер Стеген. До края Бетис опита натиска, но освен едно остро центриране, избито с мъка пред вратата на каталунците, севилци не успяха да изградят нещо по-опасно.

Бетис - Барселона 1:2
0:1 Рафиня 65’
0:2 Роберт Левандовски 80’
1:2 Жул Кунде 86’-автогол

Бетис: Силва, Руйбал (78 - Сабали), Пецея, Фелипе, Абнер, Карвальо (62 - Гуардадо), Родригес, Енрике (77 - Родри), Каналес, Фекир (63 - Хуамни), Иглесиас (77 - Жозе)

Барселона: Тер Стеген, Кунде, Араухо, Кристенсен, Балде, Педри (90 - Кесие), Бускетс, Де Йонг, Гави (84 - Феран), Рафиня (80 - Фати), Левандовски,