Победата с 2:1 над "Бетис" в Севиля бе не само шести пореден успех за "Барселона" на този стадион - нещо немислимо за никой друг тим. Каталунците вече имат 50 точки и са се устремили яростно да завършат сезона поне със 100.

Това досега се е случвало само на "Барса" и "Реал" по веднъж. От началото на кампанията каталунците имат само една загуба и две ремита. Пораженията от "Реал" за първенство и суперкупа по никакъв начин не им тежат.  Когато "Барса" има 50 точки след 19 кръга, в четири от петте случая е ставал шампион, отбелязва "Труд".

Новите попълнения Рафиня и Роберт Левандовски забиха по веднъж, а дори автоголът на Жул Кунде не помогна на "Бетис". Преди почивката каталунците не улучиха вратата на севилци. Подобно полувреме им се случва за втори път през сезона след 0:3 от "Байерн" в Шампионската лига.

Похвалите на треньора Шави отидоха за 19-годишния Алехандро Балде, който асистира за гола на Рафиня. "Потенциалът му е впечатляващ - и в атака, и в защита - каза наставникът. - Когато топката е в него, винаги имаме предимство."

Единствено Джамал Мусиала от "Байерн" има повече асистенции от Балде в големите първенства за играчи под 20 години - 6 срещу 4.