Жорди Алба се отличи с гол и асистенция за Барселона при победата над Севиля в 20-ия кръг на испанската Ла Лига, а след двубоя заяви, че каталунците правят много добър сезон.

Барселона събра 53 точки в актива си след 20 кръга и води с 8 точки във временното класиране пред втория Реал Мадрид, който има 45.

„Правим много добър сезон. Играем на ниво, пресираме добре и се уверяваме, че съперниците ни нямат много шансове. Това са 8 точки разлика на върха и въпреки, че има доста мачове до края на шампионата, преднината ни е много добра“, коментира Алба пред вестник „Спорт“.

„През първото полувреме се затруднявахме да намерим свободни пространства, защото те играеха доста затворено. През второто полувреме разбрахме как да действаме по-успешно и головете дойдоха“, добави футболистът на Барселона.

„Когато играя, се възползвам от минутите, които получавам, а когато не съм на терена, се опитвам да окуражавам и да помагам на по-младите, за да знаят какво е да играеш за този клуб“, каза още 233-годишният Жорди Алба.