Барселона се сгромоляса в Андалусия. Каталунците паднаха 0:1 от Алмерия в мач от 23-ия кръг на Ла Лига. Това е второ поредно поражение за Барса, след като през седмицата паднаха 1:2 от Манчестър Юнайтед и отпаднаха от Лига Европа.

Единственото попадение отбеляза Билал Туре. За Алмерия това бе първи успех над Барса в цялата им история.

Всичко очакваха, че Барса ще стигне лесно до успеха при визитата си. Преди този мач Алмерия се намираше в зоната на изпадащите. Каталунците пък нямаха загуба в местното първенство от 16 октомври, когато паднаха 1:3 от Реал (М).

Въпреки поражението Барса остава лидер в Примера. Играчите на Шави имат 59 точки. Със 7 по-малко е Реал (М).

Срещата започна с натиск на Барселона. Каталунците владееха инициатива през първите 20 мин на срещата. Въпреки набезите на Барса, те не стигнаха до нищо опасно. Играчите на Шави се отчетоха само с няколко далечни и неточни шутове през първите няколко минути.

Билал Туре шокира каталунците в 24-ата мин. Нападателят на Алмерия бе изведен зад гърба на защитата на Барса и матира Тер Стеген.

Домакините можеха да удвоят преднината си след още 3 мин. Топката се озова на крака Баптищао след центриране, но немският страж на каталунците отрази удара му.

Въпреки че изоставаха в резултата, играчите на Шави не успяха да осъществят нещо по-опасно пред Фернандо.

До края на първите 45 мин. лидерът в Примера не отправи нито един точен удар.

Слабата продукцията на каталунците до почивката накара Шави да предприеме действия. На терена се появи Рафиня. Бразилецът замени Франк Кесие.

Топката летеше към Левандовски в 47-ата мин. но полякът не успя да я засече от чиста позиция.

Играта на Барса не вървеше видимо. Това допълнително изнерви играчите на Шави. Рафиня си изкара глупав жълт картон, след като изпълни пряк свободен удар, без да има сигнал. И съдията го декорира. А за бразилеца това бе 5-о официално предупреждение и той ще пропусне следващия мач на тима си.

Същото 3 мин по-късно направи и младият Гави. Той осборва решението на главния съдия и арбитърът веднага му вдигна картон, който за него е 5-и и той е аут за срещата на тима от следващия кръг.

Алмерия бе близо до втори гол в 70-ата мин. След центриране от корнер топката попадна у играч на домакините. Той отправи топовен шут, който летеше към мрежата на Тер Стеген, само че Маркос Алонсо постави тялото си и спаси Барселона.

Барса отговори с добра атака в 72-ата мин. Феран центрира остро топката в наказателното поле. Рафиня скочи на шпагат, за да я засече, но се размина на милиметри с нея в 72-ата мин.

3 мин по-късно каталунците пропуснаха нов шанс. Роналд Араухо получи на задната греда. Уругваецът свали топката в пеналта, но Френки де Йонг не успя да я засече.

Първият точен удар за Барса дойде чак в 82-ата мин. Каталунците получиха ъглов удар. Защитата на домакините се справи, но топката попадна на крака на младия Анхел Аларкон. 18-годишният футболист, който се появи като резерва, стреля по земя, но Фернандо внимаваше и улови топката.

Феран с поредното си марково центриране опита да сложи топката на главата на Араухо, но той остана под нея.

Дълбоко в добавеното време Алмерия пропусна да бие Барса с по-голяма разлика. Резервата Ембарба се измъкна зад защитата на Барса, но Тер Стеген спаси с крак.

Алмерия - Барселона 1:0

Голмайстор:

1:0 Билал Туре (24);

Стартови състави:

  АЛМЕРИЯ: Фернандо, Чуми, Ели, Бабич, Акиеме, Егуарас, Де ла Хос, Робертоне, Баптищао, Суарес, Билал Туре

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Роберто, Гарсия, Кристенсен, Алба, Бускетс, Кесие, Де Йонг, Гави, Торес, Левандовски