Барселона не успя да поведе на Реал с 10 точки на върха в таблицата в Испания. Поражението от Алмерия ги притесни, така че вместо комфортна точкова разлика, сега тя е +7 за каталунския клуб. Барса загуби от Алмерия, който беше разбит от Кадис миналия кръг с 6:2. Но притеснителен е фактът, че за целия мач футболистите на Барселона отправиха само един удар към противниковата врата, а треньорът Шави беше бесен след мача.

„Това е най-лошият мач за сезона, както в атака и защита, така и в конструкция и интензивност. Ядосан съм, защото това беше възможност да вземем десет точки пред Реал Мадрид, а ние се провалихме“, каза той пред Movistar.

„Много ме дразни, това беше ден за нанасяне на удар, не окончателен, но важен в Ла Лига. Не успяхме, нямаме оправдание, не показахме интензивност, никакво желание за победа и това ме притеснява най-много. Не показахме страст или душа през първото полувреме. Играхме лошо и трябва да се извиним на феновете."

"Пропуснахме златен шанс да направим добра точкова разлика. Трябва да играете със страст, желание и илюзия, за да спечелите тази лига, която не сме печелили от три години. Имаме още много неща за вършене. Предстои ни трудна задача, ние сме в надпревара с Реал Мадрид, шампион в Европа и Ла Лига“, каза испанецът, цитиран от "Труд".