Роналд Араухо призова съотборниците си в Барселона да се събудят преди първия сблъсък с Реал Мадрид от полуфиналите за Купата на краля в четвъртък.

След като не бяха губили в 18 последователни мача във всички състезания, каталунците записаха две поредни поражения - при отпадането от Лига Европа от Манчестър Юнайтед и в гостуването на Алмерия в Примера. Сега за Барса предстои нов сериозен тест - Ел Класико на "Сантяго Бернабеу", в който залогът винаги е всичко или нищо.

"Ел Класико винаги е специално - това е мач, в който всеки иска да играе. В Реал е пълно със страхотни футболисти, но ние сме готови - каза цитираният от webcafe.bg бранител пред "Barca TV". - Този е отбор е като едно семейство - всички сме си близки. След двете поредни загуби трябва да променим нещо, но ние сме добър отбор и знаем с какъв потенциал разполагаме. Все още сме начело на класирането в първенството, а до края на сезона има много още какво да се печели."

Барселона има седем точки аванс пред "кралете" в Ла Лига, но след отпадането от Европа може да се бори само за домашен дубъл до края на кампанията. Шави влиза в Ел Класико със сериозно осакатен състав. Каталунците няма да могат да разчитат на контузените отдавна Педри и Осман Дембеле, а при загубата от Алмерия травма получи и Роберт Левандовски, който има 25 гола в 31 мача във всички турнири този сезон.

И след Ел Класикото в четвъртък програмата на Барса продължава с още тежки мачове. През уикенда каталунците приемат Валенсия, след това идва гостуване на Атлетик Билбао, а на 19 март ще гледаме нов сблъсък с Реал, този път в Ла Лига на "Ноу Камп".

Реваншът за Купата е на 5 април, отново в дома на каталунците. По-рано през сезона Реал победи с 3:1 в мача за Ла Лига, но Барселона си го върна със същия резултат във финала за Суперкупата.