Легендата на Барселона Жерард Пике коментира "случая Негрейра", като защити каталунците и заяви, че има по-лесен начин да си купиш съдия, вместо да даваш пари на вицепрезидента на съдийската комисия. Барселона е замесена в голям скандал, след като беше обявено, че клубът от "Камп Ноу" е платил милиони долари на бившия вицепрезидент на съдийската комисия Енрикес Негрейра.

Прокуратурата подаде жалба срещу клуба като юридическо лице, както и срещу бившите президенти Сандро Росел и Хосеп Мария Бартомеу и обвини Барса, че си е купила благоволението на съдиите по този начин.

Говори се, че целият случай може да има сериозни финансови и спортни последици за Барселона и докато се чака развръзката, цитираният от "Труд" Пике даде своето мнение.

„Готов съм да сложа ръка в огъня, знам, че Барселона не плаща на съдиите“, каза бившият защитник, цитиран от каталунския вестник "Спорт".

„И ако искате да купите съдия, слагате пари в плик и ги давате на съдията. Това е много по-лесно, отколкото да отидете при вицепрезидента на съдийската комисия. Няма никаква логика в това. Ние сме свикнали с теории на конспирацията и кампании срещу Барселона", каза още Пике.