Нов проблем се появи за Барселона. Лигата реши регистрацията на Гави да бъде анулирана и футболистът отново да бъде играч на втория отбор на Барселона. В резултат на това последното му подновяване на договора и клаузата за прекратяване губят сила, така че той може да отиде във всеки клуб безплатно от следващия трансферен пазар и вече има двама великани от Висшата лига, които са заинтересовани да го привлекат.

Манчестър Сити и Ливърпул са двата клуба, според The Times, които вече са започнали разговори с антуража на играча в търсене на постигане на споразумение за следващия трансферен прозорец. Трябва да се отбележи, че Червените вече се опитаха да го привлекат. При всички случаи близки до футболиста уверяват, че намерението му е да остане в Барселона.

Когато каталунците подписаха с футболиста, те не го бяха регистрирали за мачовете в Примера дивисион, защото клубът нямаше място за нови играчи заради лимита на заплати. Тогава от "блаугранас" решиха да изпратят писмо с молба халфът да може да играе поне до разрешаване на конфликта, пише "Труд".

Ла Лига обаче увери, че въпросният документ е бил представен извън крайния срок за делото, така че съдията решил да отмени мярката и Гави трябва отново да бъде в Барса Б. Това означава, че последното му подновяване на договора не се зачита. Въпреки че футболистът може да продължи да играе в турнира, той вече е свободен да напусне клуба безплатно от следващия трансферен пазар, ако желае.

От Барселона останаха категорични на позицията си и отрекоха документът да е представен със закъснение. "Искането не е подадено след изтичане на срока", обявиха от клуба в очакване ситуацията да бъде разрешена.