Марк-Андре тер Щеген е един от главните виновници за страхотния сезон, който Барселона прави в Ла Лига. Германецът има 19 сухи мрежи за 25 кръга. В допълнение на „Камп Ноу“ не е допуснал гол от игра в първенството от последния мач миналия сезон срещу Виляреал.

Тогава в 55-ата минута Мой Гомес оформи крайното 2:0 за гостите, като се възползва от лошо изчистване на Адама Траоре. Оттогава са изминали 1115 минути, като Тер Щеген бе преодолян само от Хоселу, но от дузпа в дербито срещу Еспаньол (1:1). През тази кампания 12 гостуващи отбора безуспешно се опитваха да му вкарат гол от игра.

Но Teр Щеген впечатлява и далеч от Барселона. Като цяло той е отразил 86,4% от ударите на съперниците и се е намесвал на всеки 44 минути. Инкасираните до момента 8 гола са негово върхово постижение с екипа на каталунците. Досегашният му рекорд след 25 кръга бе 12 през сезон 2017/18. Тогава финалът бе горчив за германеца, след като цифрата набъбна на 28.

Този сезон по всичко личи, че Тер Щеген ще напише история. А на „Камп Ноу“ освен Реал Мадрид предстои да гостуват още Жирона, Атлетико Мадрид, Бетис, Осасуна, Реал Сосиедад и Майорка.

Точно Реал може да се похвали, че е отборът, отбелязал най-много голове на германеца в тази кампания. Есента в Мадрид (1:3) се разписаха Бензема, Валверде и Родриго. Предизвикателството отива по-далеч. Отборът на Анчелоти е съперникът, срещу който германецът на Барса е допуснал най-много голове – 25 в 19 мача във всички турнири.

К. НАВАРО, „Марка“