Барселона най-вероятно ще бъда изваден от участие в Шампионска лига през следващия сезон, твърди El Confidencial. Причината за това е скандала "Негреира", в който каталунците бяха уличени за плащания към бивш шеф на съдиите.

В УЕФА сериозно обмислят налагането на тази санкция, която ще бъде в съответствие с правилника и по-специално с частта, упоменати в чл. 50 от устава на организацията. Според него, даден клуб не трябва да се допуска за участие в евротурнирите, ако се докаже каквато и да била "дейност, насочена към уреждане или повлияване на резултата от всяка среща на национално или международно ниво". Лишаването от права за участие в такива случаи е за един сезон. От УЕФА вече са поискали от Испанската футболна федерация цялата документация по случая и започват разследване. Очаква се решението да бъде взето през юни. 

От "Камп Ноу" не останаха безучастни и преминаха в атака. Според Marca, всички журналисти, които пишат неверни новини за скандала, ще бъдат дадени на съд. Клубът вече е завел пет дела, целящи да защитят имиджа, който пострада след появата на съдийския скандал. "Всеки, който се опита да опетни нашата репутация и имиджа на Барселона, ще бъде категорично отблъснат", предупреди президентът на испанския колос Жоан Лапорта.

Освен това каталунците призовават своите привърженици да сигнализират по имейл, ако знаят информация, свързана със защитата на честта на клуба. Имената на журналистите и имената на медиите все още не се съобщават в интерес на разследването.

Снимка: БГНЕС