Испанската Ла Лига е подала осем жалби за расистки обиди към нападателя на Реал Мадрид Винисиус Жуниор след инцидентите на мача с Барселона в неделя, съобщава ДПА.

Отборът на Барселона си осигури успеха с 2:1 след гола на Франк Кесие в 92-рата минута, който отвори разлика от 12 точки между двата отбора на върха на класирането. Победата бе помрачена от расистки обиди срещу Винисиус, като Ла Лига потвърди, че е подала жалби в съда в Барселона.

"С оглед на събитията от мача между Барселона и Реал Мадрид, на който имаше недопустими расистки обиди за пореден път към Винисиус, Ла Лига отправи жалбите към съда в Барселона", се казва в обръщение на институцията. "Това е осмата жалба, която подава Ла Лига към съответните органи за расистки обиди срещу Винисиус", се казва още в позицията.

По-рано през седмицата от Майорка съобщиха, че е било отнето членство във фен клуба на хора, обиждали Винисиус и Самуел Чиквуезе от Виряреал.

През февруари Реал Валядолид отне сезонните карти на 12 привърженици за това, че са обиждали Винисиус на мач от първенството два месеца по-рано.