Педри планира да остане в Барселона "много години напред", но не изключва вариант да премине във Висшата лига. 20-годишният футболист беше истинско откритие, след като проби в първия отбор на каталунците, утвърждавайки се като ключов играч за лидера в Ла Лига.

Педри спечели наградата "Златно момче" на ФИФА за най-добър млад играч в Европа през 2021 година и бързо си проправи път и в националния отбор на Испания.

Младият футболист има договор с Барселона до 2026 година и засега няма намерение да продължава в друг клуб, но предположи, че има вариант да заиграе извън Испания в бъдеще.

На въпрос за възможността да премине в Англия, той заяви пред "Марка": "В момента не. Аз съм в Барселона и се надявам да остана тук още много години. Обичам Ла Лига, но нищо не трябва да се изключва като вариант".

Педри ще пропусне квалификациите на Испания за Евро 2024 срещу Норвегия и Шотландия заради контузия на бедрото, но се радва на новата ера на националния отбор под ръководството на Луис де ла Фуенте.

След като игра под ръководството на Де ла Фуенте при 21-годишните и на Олимпийските игри в Токио, Педри вярва, че новият селекционер на Испания ще постигне успехи.

"Той е човек, който обича да изпипва нещата, в които вярва и мисля, че ще се справим добре. Всички треньори, които идват, се стараят да играем добре, особено заради стила на футболистите, с които разполагаме, и мисля, че в тази насока нещата няма да се променят много", добави Педри.