Барселона поиска от Ла Лига да одобри плана му за завръщането на Лионел Меси на „Камп Ноу“, твърди журналистът Жерард Ромеро, цитиран от Тема спорт.

Договорът на 7-кратния носител на „Златната топка“ с Пари Сен Жермен изтича в края на сезона, като напоследък все по-често се появяват информации, че каталунците ще направят всичко възможно да си върнат бившата звезда.

Според Ромеро в края на март от Барселона са изпратили до Ла Лига своя план за евентуалното привличане на Меси като свободен агент през лятото. Както е известно, „блаугранас“ имат проблеми с регистрирането на своите нови попълнения през последните няколко трансферни прозореца заради затрудненията си със спазването на Финансовия феърплей и затова са се допитали до Ла Лига.

Оттам им отговорили, че не са съгласни с някои точки по плана, но клубът ще им изпрати нов такъв. Все пак от футболната лига вярват, че Барса и Меси вече са постигнали споразумение. Междувременно, маркетинговият отдел на Барса вече работи върху материалите, свързани потенциалното завръщане на клубната легенда.

По-рано самият Меси коментира бъдещето си. "Не знам какво следва, какво крие бъдещето ми. Харесвам ми да фантазирам и да мисля за неща, които могат да се случат, но наистина не знам какво ще бъде моето бъдеще. Каквото поиска Господ, това ще бъде", заяви мегазвездата.

Снимка: БГНЕС