Барселона проучва възможността да играе в чужбина - в Близкия изток или Азия, в случай че бъде санкциониран от УЕФА заради случая Негрейра, съобщи испанската преса.

Каталунският отбор обмисля график за приятелски мачове в чужбина, както беше обявено от телевизионната мрежа TV3, в случай, че Барселона бъде изключена от евротурнирите. Освен това каталунският клуб проучва възможността да играе в друга европейска лига в случай на санкция в Испания, въпреки че всяко решение ще бъде консултирано с членовете.

Така нареченият случай Негрейра възникна, защото Хосе Мария Енрикес Негрейра, бивш вицепрезидент на Техническия комитет на реферите на Испания, е прибрал пари от Барселона за предполагаеми съвети в размер на 7 200 000 евро. УЕФА поиска информация и има риск Барселона да не може да участва в Шампионската лига за един сезон, пише "Труд".

След срещата между Жоан Лапорта, президент на Барселона, и словенеца Александър Чеферин, президент на УЕФА, оптимизмът в клуба нарасна и от ръководството смятат, че санкция от този тип е малко вероятна. Отборът е първи в Ла Лига и е на път да спечели титлата и да се класира за следващия сезон в Шампионската лига.