Привличането на Лионел Меси се обсъжда във всяко кътче на Испания, включително в испанска столица, където завръщането му също би имало незабавен ефект върху Реал Мадрид, съобщи Bolavip.

„Много е трудно, но, разбира се, не е невъзможно“ , отговарят от LaLiga относно възможността аржентинецът да води атаката на каталунците следващия сезон. Президентът на шампионата Хавиер Тебас вече коментира какво трябва да се случи, за да се насладим отново на Бълхата в Испания, но какво общо има това с отбора от столицата?

Фактът, че Барселона и Реал Мадрид се изправят един срещу друг по делото Негрейра, е толкова значим, колкото и фактът, че това разногласие между двата клуба няма да има краткосрочни последици по отношение на истинските им общи интереси по проекта за Суперлига, който в момента е в ход и е в ръцете на Европейския съюз. Докато се чака решението на Голямата камара на съда, и двата гиганта от LaLiga вече мислят за следващия сезон, където дестинацията им за месеците юли и август отново ще бъде Съединените щати.

Северна Америка е цел номер едно не само на Суперлигата или испанската Ла Лига, за да разшири обхвата си на икономическо и спортно ниво, но и на УЕФА, която вижда Съединените щати като големият пазар с оглед да успее с новия формат на Шампионска лига, който влиза в сила от 2025 г. В случай, че Брюксел даде зелена светлина на турнира, създаден от Барселона, ​​Реал Мадрид и Ювентус, това ще се третира като начало на нова ера във футбола с два паралелни турнира на богатите.

Но дотогава от маркетингова гледна точка и двата проекта трябва да се популяризират и клубовете да се възползват максимално от поредицата от приятелски мачове, с които ще превземат Съединените щати. Именно там фигурата на Лионел Меси влиза като хипотетично ново попълнение на Барса. 

Меси донесе 700 милиона евро на ПСЖ след идването си във френската столица, още спонсори, богати търговски интереси и добре платени телевизионни права. Меси сам по себе си е марка, статутът му на световен шампион допринася допълнително за сантименталната, спортна или икономическа стойност, която би донесъл на Барселона.

Да имаш Меси отново в Барселона означава той да играе срещу Реал Мадрид както в приятелски, така и в официални мачове, което ще засили икономическия сговор между двата клуба. Да припомним, че преди дни вестник AS потвърди, че и двата гиганта ще мерят сили на стадион Cotton Bowl в Далас на 29 юли. Представянето на аржентинеца на територията, която е най-желана от Суперлигата и пред 92 000 души в Ел Класико, е финансова „цел“ както за Реал, така и за Барса. Медийната верига COPE вече обяви, че Лапорта възнамерява да привлече Меси преди началото на турнето в Северна Америка.

Преди седмици беше разкрито как лидерите на Реал Мадрид и Барселона са регистрирали ЗАЕДНО най-важния мач между клубове в света "ЕЛ Класико" като марка в Държавната служба за патенти и търговски марки, за да използват търговския й аспект и разбира се да преговарят за добро заплащане на телевизионните права дори в приятелски мачове между двата тима.

Хавиер Тебас, президент на LaLiga, започна съдебна битка срещу двата отбора, когато разбра, че думата "Ел Класико", която принадлежи на испанската първа дивизия, може да бъде присвоена, пише "Труд". От сайта El Español беше съобщено преди дни, че правосъдието за момента се е споразумяло с лидерите както на Барселона, така и на Реал Мадрид в този смисъл и че и двата клуба ще имат правото да рекламират "Ел Класико" на цялата планета с ясна цел: да насърчават Суперлигата чрез различни мачове помежду си на всеки ъгъл, за да разкриват потенциала на турнира, който ги обединява.

Подписването на Меси, смятано според медиите, които са най-близки до Барса, за валидно до лятото на 2025 г., представлява най-доброто лице, с което Реал Мадрид и Барселона могат да се представят и да отстояват Суперлигата на най-голямата ниша на пазара - в Съединените щати - днес. Със сигурност никой не го казва открито, но ако Жоан Лапорта успее да регистрира аржентинеца през следващия сезон, фактът е, че това ще представлява много повече пари и в касата на Реал, отколкото се смяташе до момента.