Треньорът на Барселона Шави Ернандес все още не знае какво ще бъде решението на Меси къде да продължи кариерата си.  Шави прие екипа на "Мундо Депортиво" на интервю в офиса си, а основната тема бе евентуалното идване на Меси. Треньорът се дистанцира, доколкото можеше, като каза, че ако зависеше от него, Меси има 100 процента „Да“ да дойде в Барса. 

„Той ще вземе решение следващата седмица и всички трябва да го оставим на мира. Ако говорим за Лео през цялото време, всеки ден, не мисля, че ще ни помогне много. Сега има 200 теории за това къде отива и той ще реши следващата седмица. Тук вратите винаги ще бъдат отворени за него и няма спор. Ако въпросът е моето „ОК“, това от мен е на 100 процента сигурно“, каза Шави.

„Ако Лео реши да дойде, вратите са отворени и той има пълното доверие и подкрепата на персонала тук. Предметът на договора и подробностите около него обаче не са моя компетентност“, заяви цитираният от "Труд" Шави.

Меси ще изиграе последния си мач за ПСЖ утре вечер срещу Клермон в 38-ия кръг на Лига 1. В момента има оферти от Саудитска Арабия за невъобразими суми от около 300 милиона евро на сезон, от Интер Маями на Дейвид Бекъм с 200 милиона за четири сезона, а Барселона чака одобряване на плана от Ла Лига и ще му предложи и своята.