Беше спечели Ла Лига този, осигурявайки първата си титла в лигата от четири години. Успехът е изграден върху солидна защита, която е допуснала само 17 гола по време на първите 37 мача, а числата можеха да са още по-добри, ако отборът не беше кипнал, след като осигури титлата.

Барселона може да няма за какво да играе срещу Селта Виго тази вечер, но Марк-Андре Тер Стеген със сигурност има. Германският страж изравни рекорда за чисти мрежи в Ла Лига миналия уикенд срещу Майорка и във Виго може да го задържи сам.

На всичкото отгоре, чиста мрежа за Тер Стеген би гарантирала, че Барселона е допуснала най-малко голове в сезон на Ла Лига, което прави германеца с най-добрия рекорд в историята на трофеите на Самора.

Франсиско Лиано в момента държи и двата рекорда, като ги постигна, докато играеше за Депортиво Ла Коруня през сезон 1993/94.

„Тер Стеген е вратар, който е модел за подражание. Вярно е, че миналия сезон той не беше толкова добър – мисля, че беше повлиян от контузии – но тази година той беше най-ценният играч на Барса. Той имаше много категорични намеси и спечели много точки за Барса. Всеки подчертава неговата работа с крака, но той е страхотен при намесите си с ръце", каза Лиано.