Делегация от саудитския клуб Ал-Хилал е в Париж в неделя, за да приключи многомилионен договор с Лионел Меси, научи АФП от два различни източника, близки до преговорите.

"Има делегация от Саудитска Арабия, която има само една цел - да се завърне с официално споразумение с Меси", коментира един от източниците. Арабите са били са среща с бащата на Меси - Хорхе, който е и негов агент.

"На последния етап от преговорите сме. Ако всичко е наред, Меси ще подпише и Ал-Хилал ще го обяви преди края на седмицата", коментира друг източник, който участва в преговорите.

В събота Пари Сен Жермен обяви напускането на звездата си, който дори бе освиркан от част от феновете на последния си мач на "Парк де Пренс" срещу Клермон.

Лионел Меси се свързва още със завръщане в Барселона или трансфер в американския клуб на Дейвид Бекъм Интер Маями.

Саудитска Арабия вече успя да привлече в първенството си Кристиано Роналдо и Карим Бензема.

Страната, която е първи износител на суров петрол в света, залага много на спорта, за да разнообрази икономиката си и да си спечели по-добър международен имидж, който непрекъснато е застрашаван от постоянните обвинения в нарушаването на човешките права.

Меси, който досега беше играч на ПСЖ, който е собственост на фонд на Катар, вече има тесни връзки със Саудитска Арабия, тъй като е официален посланик на туризма на страната.