Барселона вече може да започне процеса на изпълнение на плановете си за трансферния прозорец това лято, след като получи зелена светлина от Ла Лига.

Въпреки множеството операции по отношение на потенциални постъпления, Барселона трябва да продаде играчи, за да регистрира пристигащи такива и наскоро постави трима играчи в трансферния списък.

Един от тях е Ансу Фати, въпреки че младият нападател не иска да напуска Барселона това лято. Шави Ернандес иска да остави Фати да напусне, тъй като не може да му гарантира редовно игрово време и очаква 20-годишният играч да донесе прилична сума, която ще помогне за  туширане на финансовите проблеми на клуба.

Макар Шави да иска Фати да напусне това лято, той държи на  клауза за обратно изкупуване да бъде включена във всяка бъдеща сделка, твърди Мундо Депортиво. Това ще позволи на Барселона да го купи отново в бъдеще, ако сметне за необходимо.

Ситуацията на Фати ще бъде интересна това лято. Той очевидно не иска да напусне Барселона, но клубните служители определено го избутват от вратата. И една от основните причини са крие в честите и сериозни контузии, които младокът започна да получава.