Носителят на трофея от Шампионската лига с отбора на Манчестър Сити Илкай Гюндоган, който ще премине като свободен агент в Барселона, заяви, че е наясно с напрежението, което го очаква в испанския гранд.

"Знам, че в Барселона ме чака голямо напрежение. Но аз обичам напрежението, обичам да излизам от комфортната ми зона. Не търсих лесно решение, а ново предизвикателство", написа Гюндоган в отворено писмо, публикувано в сайта The Players' Tribune.

"Когато за първи път пристигнах в Манчестър Сити бях млад човек без деца и с много мечти. Трудно ми е да повярвам, че напускам след седем години по-късно като баща, който изпълни всичките си мечти", добави 32-годишният германски национал.

"Усещането ми днес е горчиво-сладко. Сбогуванията никога не са лесни, а дори още по-трудни с този отбор", добави полузащитникът и се изказа ласкаво за мениджъра Пеп Гуардиола: "Има моменти, в които той е толкова изискващ за начина, по който иска да играем и толкова напрегнат, че може да бъде трудно психически, но когато всички са на една вълна, имаме хармония на терена, системата му е толкова ефикасна, че изглежда почти без усилия."