Защитникът на Барселона Самюел Юмтити, който е пред раздяла с клуба, среща трудности в преговорите в ръководството на каталунците, пише испанският вестник "Мундо Депортиво".

29-годишният Юмтити прекара последния сезон под наем в италианския Лече и остави добри впечатления с представянето си в Серия А, противно на последните години с екипа на Барселона, когато бе преследван от контузии.

Кандидат за подписа на французина е бившият му отбор Олимпик Лион, от който бе привлечен при каталунците през 2016 година.

Представителите на Юмтити и на Барселона обаче все още преговорят по детайлите за разтрогването на договора на футболиста, които да устройват и двете страни. Според контракта бранителят може да напусне с неопределена като сума освобождаваща клауза през 2024-а, но каталунците не желаят да изплатят желаното от играча.

Самюел Юмтити поднови договора си през миналия сезон за допълнителни три години и прие намаление на заплатата си с 10 процента, за да помогне на клуба да регистрира Феран Торес капо жест на добра воля. Сега французинът чувства, че Барселона трябва да му върне жеста./БТА

Снимка: БГНЕС