Осман Дембеле не планира да напуска Барселона това лято, въпреки новината, че ПСЖ го вижда като заместник на Килиан Мбапе, който може да напусне френския шампион това лято. Интерес към французина има и от Байерн Мюнхен.

Според "Марка" досега Дембеле не е имал контакт с представители на ПСЖ. Освен това 25-годишният футболист подчерта, че няма никакво намерение да напуска Барселона, където е доволен от отношението към него. На този етап Дембеле предпочита да продължи договора си с каталунците.

През миналия сезон в Ла Лига той игра в 25 мача и направи 7 асистенции. В същото време бившият спортен директор на Пари Сен Жермен Леонардо призова ръководството на парижани да продаде звездата на тима Мбапе. Французинът даде интервю, с което "нажежи" обстановката в клуба, а някои от футболистите дори се оплакаха на собственика Ал-Хелаифи.

„Заради ПСЖ мисля, че е дошъл моментът Мбапе да напусне, каквото и да се случи. Пари Сен Жермен съществуваше преди Килиан Мбапе, ще съществува и след него. Той е в Париж от шест години, през тези шест сезона пет различни клуба спечелиха Шампионската лига (Реал Мадрид, Ливърпул, Байерн Мюнхен, Челси и Манчестър Сити) и в нито един от тях шампион не беше ПСЖ. Това означава, че можете да спечелите този турнир и без него“, каза цитираният от "Труд" Леонардо.

„С поведението си през последните две години Мбапе показа, че все още не е способен да бъде лидер. Той е страхотен играч, но не и лидер. Той е страхотен голмайстор, но не и асистент. Трудно можеш да изградиш отбор около него“, добави Леонардо.