Да загубиш от големия противник никога не е хубаво, дори когато е контролна среща. А Реал Мадрид не само загуби от Барселона, но го направи по доста тежък начин. Каталунците разбиха своя съперник с 3:0 пред 80 000 зрители в Арлингтън, Тексас.

Истината е, че мачът можеше да се развие по друг начин, ако Винисиус не беше изпуснал дузпа или някои от трите удара в гредите на Реал Мадрид беше се превърнал в гол. Освен това две от попаденията на Барса паднаха в последните 5 минути на мача.

Хората на Шави също удариха греда, още в началото на мача, когато Ориол Ромеу разтресе стълба. В 15-ата минута каталунците поведоха. Педри подаде към Дембеле и французина от малък ъгъл реализира по диагонала - 1:0.

Реал можеше да изравни само след 4 минути, когато бе отсъдена дузпа за игра с ръка на Роналд Араухо. Винисиус изпълни от бялата точка, но шута му отиде в напречната греда. Малшансът продължи да преследва Реал като удари на Винисиус и Белингам срещнаха гредите и то в рамките на една и съща атака. През второто полувреме пък Чуамени разтресе гредата и макар да рикушира в гърба на вратаря Тер Стеген, гол нямаше

В последните 5 минути Барса реши всичко. Първо Серджи Роберто подаде към младока Фермин Марин, който с прекрасен удар заби топката под гредата. В края Феран Торес оформи крайното 3:0 след пас наа Марин.