Треньорът на Барселона Шави Ернандес има желание да привлече още един нападател това лято, за да компенсира очакваната загуба на Осман Дембеле от Пари Сен Жермен. Каталунците вече имат един уреден офанзивен ас.

"Блаугранас" сключиха сделка с Атлетико Паранензе за подписа на Витор Роке за 30 милиона евро плюс 31 милиона евро под формата на бонуси. Той ще се присъедини през лятото на 2024 г. Някои очакват тази времева скала да стигне до януари.

Сега Барселона ще се опита да придвижи сделката до това лято. Наскоро беше съобщено, че клубът ще започне сезона с един от Роке, Ансу Фати или Жоао Феликс в състава си, въпреки че се смяташе, че това зависи от продажбата на Фати. Mундо Депортиво твърди, че след като Атлетико Паранензе беше изхвърлен от Копа Либертадорес, агентът Андре Кюри отлетял от Барселона за Бразилия, за да посредничи между двата клуба относно перспективата Роке да се присъедини това лято.

Смята се, че Барселона навярно ще трябва да плати допълнително, за да се случи трансферът най-скоро. Има сериозен скептицизъм относно това дали Барселона вписва пристигането на Роке в лимита на заплатите си това лято. И навярно президентът Жоан Лапорта и бордът на директорите наистина обмислят продажба Фати.

В момента Роберт Левандовски няма естествена алтернатива в състава на Барселона, като Фати и Феран Торес го допълваха миналия сезон.