Барселона постигна първата си победа в Ла Лига след измъчено 2:0 над гостуващия Кадис. Пред близо 40 000 зрители на “Естадио Олимпико” вратарят на гостите Еремиас Ледесма направи няколко впечатляващи спасявания, но в крайна сметка капитулира при гола на Педри в 82-та минута. В добавеното време на срещата се разписа и Феран Торес.

Кадис, който измъчи сериозно каталунците в мачовете през последните сезони, също имаше своите положения на контраатака. Рожър Марти, Рубен Алкарас и Крис Рамос се отчетоха със сериозни пропуски.

Така Барса събра актив от 4 точки след първите два кръга, докато Кадис остава с 3. В следващия кръг тимът на Шави Ернандес, който изгледа мача от трибуните заради наказание, гостува на Виляреал. Кадис е домакин на Алмерия.

Титуляр за каталунците започна 16-годишният талант Ламин Яма, който зае позицията на наказания Рафиня и като цяло беше най-острия играч за тима си.

Барса владееше в пъти повече топката почти през целия мач, но изпитваше сериозни трудности с много сгъстената защита на Кадис. В началните минути удар на Ромеу мина покрай гредата, а изстрел на Левандовски с глава не затрудни особено Ледесма.

След средата на първата част дойдоха и най-добрите положения и за двата отбора. Първо в 29-та минута Ламин Ямал изскочи сам срещу Ледесма и стреля фалцово по диагонала, но вратарят на гостите отрази.

Ледесма се отчете с още едно феноменално спасяване малко по-късно, когато Педри пусна изящен пас зад защитата и намери на метри от вратата Кунде. Французинът чукна леко топката, но Ледесма показа отново класа.

Буквално в следващата атака Роджър Марти изскочи сам срещу Тер Стеген при мълниеносна контраатака. Капитанът на каталунците обаче скъси сериозно дистанцията, а след това успя да отрази удара на Марти.

Второто полувреме започна с ранен шанс на Барса. Само секунди след подновяването на играта Ямал проби в наказателното поле и ударът му бе отразен от Ледесма. Топката отиде у Левандовски, който вместо да я добави във вратата, реши първо да я спре, а след това не успя да шутира.

В 52-та минута Кадис отново хвана на контраатака домакините. Гостите се възползваха от нова грешка в защитата на Барса и Рубен Алкарас имаше страхотна възможност да реализира след подаване на Крис Рамос, но стреля в аут.

Две минути по-късно след центриране от ъглов удар Гави засече топката с глава и я прати към далечния ъгъл, но за негово нещастие тя кацна на напречната греда.

В 63-та минута Крис Рамос се освободи технично от Кристенсен и изскочи сам срещу Тер Стеген. Нападателят стреля силно по диагонала, но на не успя да улучи очертанията на вратата.

До края Барса натисна, но и гостите се отбраняваха чудесно. В 79-та минута резервата Ез Абде стреля фалцово от границата на наказателното поле и насочи топката в горния десен ъгъл зад Ледесма. Стражът на Кадис обаче отново показа страхотния си рефлекс.

Така се стигна до 82-та минута, когато защитата на Кадис най-накрая беше матирана. Илкай Гюндоган разсече отбраната на гостите през центъра с фино подаване към Педри, който от трудна позиция скочи на шпагат и насочи топката в мрежата.

В 89-та минута Ансу Фати вкара на празна врата след подаване на Левандовски. Голът обаче беше отменен, тъй като полякът бе в положение на засада след подаването на Феран Торес към него. В ответната атака Мачис бе изпуснат от защитата на каталунците след центриране от лявото крило, но стреля неточно от малък ъгъл.

Двубоят беше решен в 94-та минута на срещата, когато Феран Торес беше изведен от Левандовски сам срещу Ледесма и с прецизен удар по диагонала удвои преднината на тима си.  

Барселона - Кадис 2:0
1:0 Педри 82’
2:0 Феран Торес 90+4'

Барселона: Тер Стеген, Кудне, Кристенсен (79 - Гарсия), Балде (69 - Фати), Ромеу (79 - Роберто), Гюндоган, Педри, Де Йонг, Гави (68 - Ез Абде), Ямал (85 - Феран), Левандовски

Кадис: Ледесма, Луис Ернандес, Карселен, Фали, Хави Ернандес (87 - Негредо), Фернандес (68 - Собрино), Алкарас, Алехо (68 - Мачис), Еметерио, Рожер (86 - Хосе Мари), Рамос (86 - Осмаич)