По-рано през лятото имаше слухове, все още неоснователни, че отношенията между Барселона и Манчестър Сити се влошават. Сега причината може да е разкрита.

Барселона в крайна сметка подписа с капитана Илкай Гюндоган и Жоао Кансело под наем от Сити това лято, но според RadioMarca Сити се е опитал да заграби бижуто на Ла Масия Ламин Ямал.

Последният едва навърши 16 години през юли, в който момент той имаше право да подпише професионален договор за първи път. Барселона публично заяви, че сделката е близо до реализиране, след като през цялото лято се съобщаваше, че всичко е готово.

По-рано тази седмица обаче членът на борда Енрик Масип разкри, че е бил близо до напускане.

„Ламин Ямал и Балде бяха в сериозна опасност да напуснат това лято, защото има клуб, който се опита да ги вземе“, каза Масип, цитиран от Marca.

Сега вече е ясно, че клубът, който се е опитал да го подпише, е Манчестър Сити. Все още не е ясно дали същият е случаят с Алехандро Балде, който също предстои да поднови договора, който според Барселона е близо.

Барселона има близки връзки с агента на Ламин Ямал Жорже Мендеш, което може да им е помогнало в преговорите, като се има предвид, че Мендеш върти голяма част от бизнеса си с каталунците.

Оттогава треньорът Шави му даде три мача като титуляр от четири този сезон в Ла Лига, докато селекционерът Луис де ла Фуенте му помогна да стане най-младият титуляр и голмайстор на Испания срещу Грузия и Кипър.