Изминаха едва 5 кръга от новия сезон в Ла Лига, но летните попълнения на Барса вече доказаха, че залагането на тях е доходоносно. Тези нови членове на отбора са главните герои в началния участък от кампанията. В мача срещу Бетис (5:0) своя дебют като титуляри направиха двамата адаши от Португалия с име Жоао. И те имаха неоспорима отговорност за този грандиозен триумф. При откриващото попадение Кансело открадна топката, а атаката завърши с великолепен гол на Феликс. Своята роля изигра и Ориол Ромеу – друго от новите лица, вече установен сред титулярите и трансцедентален в схемите на Шави.

Жоао Феликс също участва във второто попадение, оставяйки топката да мине под краката му, за да може Левандовски да се разпише. В петия и последен гол Кансело се появи отново, завършвайки невероятен индивидуален рейд с хубав изстрел. Едно от най-забележителните попълнения на Барса на летния пазар бе Илкай Гюндоган. Въпреки че германският халф не започна като титуляр заради болки в гърба, той остави своя отпечатък в първите кръгове и вече има 2 асистенции. Също толкова са головите подавания и на Ламин Ямал – най-младият футболист, дебютирал в първия отбор. Младото крило доказа, че е различен тип играч и разнообразява много действията в атака. Неговата енергия и самочувствие бяха фундаментални за триумфите на Барселона в началото на сезона.

Ангел или демон, Жоао Феликс озари нощта на „Монтжуик“. Блаугранас се забавлява и смаза изключително дантеления в защита Бетис. Мачът завърши с купон на каталунците, които надушиха слабостта на съперника, а всичко това се хареса много на феновете. Шави започна двубоя с трима нападатели, като всеки един от тях се разписа. Третото попадение бе дело на Феран Торес, който отбеляза от пряк свободен удар. Това се случва на лос кулес за първи път от 866 дни, след като за последно по подобен начин вкара Лео Меси на 3 май 2021-а. А четвъртият гол в срещата бе на Рафиня.

През първото полувреме Жоао Феликс показа всички аргументи, които Деко трябваше да даде на Шави, за да приеме пристигането му. Той е играч с природна дарба, прави различни неща без видими усилия и има достатъчно талант да избухва във всеки възможен момент. Тази нощ доказа, че ако португалецът избягва демоните, които често го преследват, е способен да прави магии. След почивката Барса леко намали оборотите, но никой и нищо не можеше да развали настроението на феновете. Навсякъде имаше фойерверки в една страхотна вечер за каталунците.

Икер Силвоса, Marca, превод на в-к Тема спорт

Снимка: БГНЕС