Треньорът на Селта Виго Рафаел Бенитес говори преди мача на отбора си срещу Барселона в испанската Ла Лига.

"Те успяха да привлекат двама добри футболисти в последния момент - Жоао Феликс и Кансело", каза Бенитес на пресконференцията си.

"Те са добър отбор, играят отлично, а Шави твърди, че тимът е в най-добрия си период. Ще бъде трудно със сигурност. Невъзможно? Не, ако правим добре нещата, можем да затрудним живота на всеки", смята бившият треньор на Ливърпул и Валенсия.

"Големите отбори имат играчи, които правят разликата. В този отбор на Барселона има футболисти, които играят много добре по крилата, надиграват се един на един, двама на един, търсят пасове зад гърба на защитата", каза още той.

"Не искам да правя сравнения с миналата година, но отборът ми е солиден. Правим грешки, но и създаваме положения. Приближаваме се до баланса да се защитава и да атакуваме добре", оптимист е треньорът.

Той заяви, че не е притеснен от головата суша на национала Яго Аспас. "Щях да се притеснявам, ако не вкарваше на тренировка. Но понякога той бележи невероятни голове. Попаденията му са само въпрос на време, ще дойдат", вярва Бенитес.

"Да не забравяме откъде идваме - този отбор се спаси в последния кръг. Освен това загубихме някои важни играчи. Ако отборът не играеше добре, щях да съм неспокоен, но ние правим много неща добре. Проблемът ни е, че не вкарваме положенията, които създаваме", завърши Рафа Бенитес.