Испанският гранд Барселона е пред фалит заради вихрещия се скандал със съдийството "Негрейра", съобщава The Telegraph.

Каталунците попаднаха под ударите на властите като заподозрени вече официално, след като по-рано този месец съдия Хоакин Агире Лопес заяви, че клубът може да са се облагодетелствал от действията на реферите след подкупи.

През март тази година се разгоря аферата "Негрейра", а разкритията бяха стряскащи - в продължение на 17 години Хосе Мария Енрикес Негрейра, който бе вицепрезидент на местното съдийство в продължение на 25 години, е получил повече от 7 милиона евро подкупи.

Самият Негрейра, синът му, както и бившите президенти на Барселона Хосеп Бартомеу и Сандро Росел ще отговарят пред съда за престъпления.

Ако се докаже вината на Барселона, клубът може да бъде изхвърлен от Ла Лига и изпратен в Сегунда дивисион, както и да бъде отстранен от участие в европейските турнири за две години, пише webcafe.bg.

В четвъртък привечер представители на испанската полиция са влезли в централата на Техническата комисия на реферите към федерацията, след като са получили заповед за обиск. Иззети са компютри и документи, като в изявлението на властите се твърди, че от страна на администрацията в сградата им е оказано пълно съдействие.