Барселона отново се фокусира върху бразилския пазар. Бившият халф и настоящ директор Деко имаше редица клиенти в Бразилия, докато беше агент, а преди това работеше и като скаут на Барселона на южноамериканския пазар.

Според вестник Sport каталунският колос ще използва ресурсите, които може да събере за полузащитника на Коринтианс Габриел Москардо. 18-годишният халф блести в първия отбор на Сао Пауло, но е играл само 16 пъти в първия отбор. 

Въпреки това изглежда, че Деко вярва, че е видял достатъчно, за да го превърне в основната им цел за следващото лято, и афишира интереса си, като се е обадил на агента на Москардо.

Стратегията на "блаугранас" е да подпишат с играчи като Роке и Москардо преди стойността им да скочи до небето, въпреки че вече се говори за цена от 30 милиона евро. Най-големият проблем на Барса е, че Челси също е на сцената, а сините без съмнение ще имат повече ресурси, които да използват.

В крайна сметка Деко ще трябва да убеди Москардо, че Барселона е правилният ход за него и да сключи сделка, преди цената да излезе извън диапазона им.