Южноамериканските тимове вече играят в квалификациите за световното първенство. Причината за това е спецификата, че групата им е с 10 отбора, а те играят 18 мача в битката за място на финалите или почти два пъти повече от европейските национални отбори.

Бранителят на трона стигна до четвърта поредна победа, като победи Перу с 2:0. И двете попадения бяха дело на Лео Меси. След този мач той подобри рекорда по брой изяви (178) и брой голове (106) за своята Аржентина. Меси стигна до 31-ия си гол в световните квалификации и така изпревари големия си приятел Луис Суарес. Аржентинецът стана най-добрият реализатор в историята на южноамериканските квалификации за световното първенство.

Действащият световен шампион Аржентина записа четвъртата си победа в южноамериканските квалификации - Еквадор (1:0), Боливия (3:0), Парагвай (1:0) и Перу, така че след четири кръга има максимум от 12 точки и 7:0 голова разлика.

Мисля, че този отбор е впечатляващ, той продължава да расте. Имаме страхотни играчи, имаме много специален стил на игра, който ни идентифицира. Да се ​​надяваме, че ще продължим по този път. Да го сравня с Барселона на Пеп? Барселона е най-добрият отбор в историята, нали? Мисля, че тази Аржентина е близо след всичко, което показа. Ние сме шампиони на Америка и на света“, каза цитираният от "Труд" Меси.

Националният отбор с Меси начело изигра 50 мача през последните четири години и загуби само веднъж – от Саудитска Арабия в Катар.