Барселона имаше трудни моменти през последните седмици, когато става въпрос за контузии. Френки де Йонг, Рафиня, Роберт Левандовски и Жул Кунде бяха засегнати от различни проблеми, за голямо разочарование на треньора Шави Ернандес.

Въпреки това се очаква той да събере по-голямата част от отбора си за Ел Класико следващия уикенд на Олимпийския стадион, въпреки че двама ключови играчи може да не успеят да се възстановят, ако тренировката в събота е нещо, което трябва да се вземе предвид.

Според "Mундо Депортиво" нито Педри, нито Френки де Йонг са тренирали в събота, което поставя под съмнение дали някой от двамата ще се върне във форма преди мача срещу Реал Мадрид следващия уикенд.

Педри, който беше аут през последните два месеца, се очакваше да се завърне преди Ел Класико. И фактът, че все още не се е върнал в тренировките една седмица преди това, е проблем. Барселона също се надяваше де Йонг да бъде във форма, но и там нещата удариха на камък.

Барселона силно се надява, че и двамата ще се върнат към някакви занимания в понеделник, но в клуба буквално водят борба с времето.