Барселона продължава уверено в Шампионската лига. Каталунците записаха 3-а поредна победа в групата си, след като надвиха гостуващия Шахтьор (Д) с 2:1. С успеха испанският шампион на си гарантира участие в 1/8-финалите на най-комерсиалния турнир, стига да не се случи някакво чудо и тимът да падне 3 мача поред.

Украинският тим пък има едва 3 точки и шансовете за отбора да преминат групата са малки.

Феран Торес откри на "Ноу Камп" в 28-ата мин. 8 по-късно Фермин Лопес удвои. Резултатът бе намален в 62-ата мин, когато Георгий Судаков вкара за гостите.


В 8-ата мин играчите на Шахтьор на сбъркаха. Топката стигна до Фермин Лопес в наказателното поле. Младият играч на Бараселона се измъкна от бранител на гостите и стреля, но Ризжик спаси.

Четири минути по-късно Олексндър Зубков отправи добър удар отдясно в наказателното поле, който отиваше в долния ляв ъгъл на Марк-Андре тер Стеген, но беше слаб и вратарят улови.

В 25-ата минута Барселона организира добра атака отдясно. Ламин Ямал изведе Жоао Кансело, който влезе в наказателното поле. Португалецът стреля, но и този път стражът на гранда от Доценк отрази.

Натискът на домакините все пак даде резултат в 28-ата минута, когато резултатът беше открит.

Илкай Гюндоган с перфектен пас намери Фермин Лопес зад гърба на защитата в наказателното поле. Ударът на таланта на каталунците срещна гредата, но Феран Торес бе най-съобразителен и прати топката в мрежата от воле. Първоначално съдията не призна гола заради засада. След преразглеждане с ВАР обаче попадението бе признато.

Барселона заби втори шамар на украинския тим 8 мин по-късно. Тогава голмайсторът Торес видя коридор към Лопес. Младата перла в състава на Шави пое топката от границата на наказателното шутира силно в горния ляв ъгъл, без да остави шанс на Ризник.

Втората част, както и първата, започна с доминация на домакините.

Не бяха изминали и 4 мин след подновяването на играта, когато Ризник трябваше да избива удар с глава на Феликс.

В 59-ата мин Феран вкара нов гол за Барселона, страничният съдия вдигна флага си за засада.

3 мин по-късно Шахтьор се върна в мача. Иракли Азаров намери Георгий Судаков в наказателното поле. Една от звездите на украинците стреля от движение и с майсторския удар прати топката в левия ъгъл във вратата на каталунците.


След като допуснаха гол, Барса отново включи на турби. В 69-ата минута Фермин Торес нацели гредата с удар от дистанция.

Минута по-късно Маркос Алонсо намери с центриране Лопес в наказателното поле. Младият играч засече и вкара, но отново голът бе отменен заради засада.

Малко преди края Тарас Степаненко, стигна до една топката, центриране от Иракли Азаров, но ударът му мина малко встрани от гредата на тер Стеген.

В игра за Барса се появи отново 17-годишният Марк Гиу, който преди няколко дни дебютира за тима с гол. Той бе близо до ново попадение, но ударът му бе спрян от бранител на гостите.

БАРСЕЛОНА - ШАХТЬОР 2:1


1:0 Феран Торес (28); 2:0 - Фермин Лопес (36); 2:1 Георгий Судаков (62)

Стартови състави:

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Алонсо, Мартинес, Араухо, Кансело, Гюндоган, Ромеу, Лопес, Ямал, Феликс, Торес

ШАХТЬОР: Ризник, Азаров, Матвиенко, Бондар, Копорлия, Степаненко, Крискив, Судаков, Бондаренко, Зубков, Сикан