Треньорът на Барселона Шави Ернандес говори на пресконференция преди дербито с Реал Мадрид утре, предаде БТА.

"За нас този мач е много важен, това е дерби, в което всеки иска да играе и да се докаже. Влизаме в добро състояние в мача, имаме съперник, който играе директен футбол", каза каталунският специалист.

"Изненадва ме, че част от контузените ни играчи се чувстват добре и ще видим утре в какво състояние са и дали ще могат да помогнат. Левандоски е добре, утре ще решим за него. Ако Левандовски и Де Йонг са добре, няма причина да не играят. Педри също се чувства добре, но не искаме да форсираме нещата и утре ще преценим", каза още Шави.

"Доколкото знам компютър е определил съдията на мача (б. а. - Хил Мансано), Колкото по-малко говорим за него, толкова по-добре. Това е жребий, нали така. Винаги съм казвал, че вярвам в почтеността на съдиите", добави треньорът.

"Реал смени стила си на игра от миналата година. Винисиус и Родриго имат по-голямо влияние върху тима и това е една от нещата, за които трябва да внимаваме. Няма фаворит в мача. От опит мога да кажа, че Ел Класико е непредвидимо", смята той.

"Не знаех, че Жоао Феликс не е вкарвал на Реал Мадрид, утре е добра възможност за него. Жоао се адаптира на позицията, на която искаме. Не го виждам като типичен централен нападател, нито като халф. Той се чувства идеално като нападател. Белингам и Феликс са важни за отборите са. Те могат да направят разликата в мача. Надяваме се, че утре ще бъде денят на Жоао", каза Шави.

"Това е най-голямото клубно дерби. Всички го чакат, от деца мечтаем за него. В този мач можеш да направиш големи неща", сигурен е треньорът.