През последните няколко седмици Барселона започна да приветства обратно няколко играчи от първия отбор, които бяха аут поради контузия. Най-дългият период от тях беше за Педри, който бе аут от август, но се завърна миналия уикенд с 40-минутно включване срещу Реал Сосиедад. Той също влезе от резервната скамейка по време на загубата от Шахтьор Донецк във вторник.

Като се има предвид, че Педри страда от множество контузии през последните няколко години, Барселона предприема много предпазлив подход при завръщането му в игра. Той не беше върнат бързо във фитнеса и няма да започне като титуляр, докато не стане напълно готов. На хоризонта обаче има потенциален проблем.

Луис де Ла Фуенте скоро ще посочи своя състав на Испания за последните две квалификации за Евро 2024, срещу Кипър и Грузия. Като се има предвид, че Педри вече не е контузен, има големи шансове той да бъде включен в състава, а Diario AS съобщава, че Барселона се притеснява от евентуална повиквателна.

В Барселона вярват, че Педри ще бъде извикан твърде рано от испанския селекционер. Последното нещо, което в Барса искат, е 20-годишният играч да получи още една контузия.