Гави официално няма да играе повече футбол през сезон 2023/24, след като скъса коленни връзки по време на ангажиментите си за националния отбор на Испания. Това създава главоболия, както за „Ла Фурия Роха“, така и за клубния му тим - Барселона. Вестник Sport обаче съобщи, че „каталунците“ обмислят трансфер на един тотален анонимник от Тотнъм Хотспър в лицето на Джовани Ло Селсо.

Осъзнаваме, че твърдението ни може и да е малко крайно за централния халф, защото все пак става дума за човек с почти 50 мача за националния отбор на Аржентина, но все пак към днешна дата той е играч с общо 83 минути във всички турнир от началото на сезона за „шпорите“. А, ако не можеш да си намериш място в отбор от този ранг, тогава какви са шансовете ти в тим, като „Барса“?

Обективно погледнато, 27-годишният полузащитник има богат опит и разполага с някои сериозни аргументи в подкрепа на футболната си амбиция. Той прекара няколко години в ПСЖ, след това се озова в Реал Бетис срещу €22 млн., а през 2020 г. Тотнъм плати за него €32 млн. На няколко пъти игра и под наем за Виляреал. На хартия той разполага с качества, така че Шави би следвало да знае най-добре, дали би могъл да замести Гави.

Младият испанец обаче би бил много труден за покриване в състава на Барселона в момента, защото той се утвърди в партньорството си с Педри и на фона на зачестилите здравословни проблеми и за Франки де Йонг нещата стават особено деликатни.

Критиците сред феновете на „каталунците“ сега със сигурност ще се надигнат повторно срещу решението Франк Кеси да бъде продаден през лятото. Котдивоарецът така и не получи достатъчно шансове, за да се наложи, след като с екипа на Милан преди това се превърна в един от най-желаните централни полузащитници в света.