Титулярният вратар на Барселона Марк Андре Тер Стеген не е играл от началото на паузата на националния отбор през ноември, когато се завърна от тренировка с Германия поради проблеми с кръста. Въпреки че първоначално беше избрано консервативно лечение и имаше известен оптимизъм, че дискомфортът ще отшуми, германският вратар вече има три мача, в които не бе на терена за Барса.

Тайната около болките в кръста, от които страда Марк-Андре, е пълна, но идеята беше да се проведе консервативно лечение, базирано на физиотерапия и почивка, за да се намали болката. С течение на времето вратарят все още не може да тренира нормално заедно с останалата част от отбора и отсъстваше срещу Райо Валекано, Порто и Атлетико Мадрид.

Шави намекна, че няма да участва и в следващия мач срещу Жирона: „Той изпитва дискомфорт все още“, каза треньорът, цитиран от "Труд". Ето защо този понеделник е планирана среща между екипа на треньора и медицинските служби, за да се прецени ситуацията и да се вземе решение за следващата стъпка.

Сред обмисляните варианти е възможността Тер Стеген най-накрая да се подложи на операция, за да разреши завинаги проблемите си с кръста.
Все още нищо не е решено на 100%, но след като е доказано, че консервативното лечение не дава очакваните резултати, вероятно ще се обмислят други възможности, съобщи каталунският вестник "Спорт".