Треньорът на испанския шампион Барселона Шави беше много критичен след поражението на своя тим от белгийския слабак Антверп в последен мач за двата тима в груповата фаза на Шампионска лига. Въпреки поражението каталунците завършиха на първо място в своя поток.

“Обезпокоен съм, защото отборът не се чувства комфортно. Записахме няколко лоши резултата и трябва да се поправим. Съперникът създаде много положения и не можем да не сме самокритични. Въпреки всичко, постигнахме целта си. Да, трябва да подобрим много неща, но хубавото е, че продължаваме напред, при това като победители в групата", започна цитираният от фокус Шави.

“Можехме да направим повече в мача. Не играхме достатъчно добре. Усещането не е приятно, а в края ни липсваше и късмет. В Шампионската лига винаги е трудно. Победихме на чужд терен най-силния съперник в групата - Порто. Клубът преживя няколко трудни години, но отново сме в елиминациите на турнира, което беше целта ни. Сега искам отново да започнем да показваме хубав футбол и мисля, че ще го направим."

“Ориол Ромеу започна сезона чудесно, но днес нямаше ден, както и целият отбор. Той е футболист от висока класа и трябва да му дадем необходимата увереност", добави още Шави Ернандес.