Президентът на УЕФА Александър Чеферин коментира днешното решение на Европейския съд, че нито европейската футболна централа, нито ФИФА могат да наказват клубове от Стария континент, ако решат да участват в Суперлигата.

През април 2021-а 12 гранда от Европа заявиха желанието си да създадат турнира, но всички без Реал Мадрид и Барселона се отказаха от идеята заради заплахата на УЕФА, че ще бъдат спрени от участие в Шампионска лига, Лига Европа и Лига на конференциите.

"Няма да се опитваме да ги спрем. И преди не сме го правили. Казах го публично много пъти. Могат да създадат каквото си поискат. Надявам се да започнат фантастичния си топ турнир си възможно най-скоро...с два клуба. Дано знаят какво правят, макар да не съм убеден. Видях английските привърженици да я наричат Зомби лигата. Близо сме до Коледа. Видяха подарък под елхата и започнаха да празнуват, но когато го отвориха и осъзнаха, че няма много вътре. Футболът не е за продан. Показахме го множество пъти", бе краткият коментар на словенеца, предава Фокус.

Манчестър Юнайтед, Байерн Мюнхен и Атлетико Мадрид вече заявиха, че не променят позицията си и няма да са част от Суперлигата.

Снимка: БГНЕС