Европейската Суперлига не е атака срещу вътрешните първенства. Това заяви президентът на Барселона Жоан Лапорта след днешното решение на Европейския съд в Брюксел, че УЕФА е използвала незаконни прийоми в опита си да спре първоначалното създаване на проекта.

„Настъпи времето за клубовете да имат по-голям контрол върху своето бъдеще и устойчивост. Европейската Суперлига не е атака срещу вътрешните първенства. В никакъв случай не сме против Ла Лига. С по-добри европейски турнири, вътрешните първенства ще бъдат по-балансирани и конкурентни“, каза Лапорта, присъединявайки се към колегата си в Реал Мадрид Флорентино Перес, който по-рано също изрази подкрепата си за Суперлигата.

Двата испански колоса, заедно с италианския Ювентус, бяха трите клуба, които първоначално останаха „за“ идеята за създаване на Суперлигата преди две години, когато се стигна до масово оттегляне заради недоволство от фенове, организации, играчи и политици. След смяната на клубното ръководство по-рано тази година, Юве също се оттегли от идеята. /БГНЕС